Monday, September 28, 2009

Ur barnamun

Lilla E vaknar varje morgon, tittar in i mina ogon och sager antingen: Fukost mamma? Varpa jag svarar - snart! Eller sa bojer hon sig fram och viskar i mitt ora "Kaaan jag få godis? Nälla, nälla?

Saturday, September 26, 2009

Julresan

Nu har julledigheten planerats och ungefar sa har blir det:

1 dec nattag till Kovalam
Vistelse i Kovalam tillsammans med svarforaldrarna, som nog ocksa tar en svang uppat och aker husbat. Om vi ids aker vi nagra dagar till Varkala ocksa.

11 december nattag till Maduarai
12 december spenderar vi i Madurai, samt sover dar
13 december dagtag till Ponduchery/Auroville
13 dec-19 december i Auroville med ev svang upp mot Mahabalipuram. Hanna, Freddy o Ruben kommer till Pondi den 16 december.
20 december dagtag till Madurai
21 - 28 december Julfirande i Kodai.
28 december nattag till Mysore allihopa
Nyarsfirande pa Green hotel sen lamnar H, F o R oss och aker till Kerala
1 - 3 januari i Bangalore
3 januari aker vi hem till Kodai

En lordag

Sovmorgon till efter 7 hela familjen drog sig till 8.
Jag lagade amerikanska pannkakor till frukost.
Maken o jag planerade fardigt hela julledigheten. (KOmmer i separat post.)
Hanna 5 ar dok upp fore 9.
Barnen lekte ihop alla 3 hela formiddagen utan nagot brak!
En lang varm dush.
God lunch pa skolan. Lilla E at 4,5 korvar.
Basta Rudy hade fixat ett laskigt problem i nya bibliotekssystemet. Kunde slappna av.
Hela familjen vaccinerades utan problem.
Hela familjen at glass pa Hilltop.
Hela familjen tog taxi hem eftersom det borjade regna och endast maken var klok nog att ha med sig paraply.
Jag lasteen kranglig saga for barnen i halvmorker.
Planen lyckades och jag och barnen sov i en timme.
Eller barnen sover fortfarande.
Mary har poppat popcorn till eftermidagsfikat. Det luktar ljuvligt. Jag smygater nagra navar.
Hoppas resten av lordagen fortsatter i samma stil!

Bokmassan

Undrar om jag nansin far aka pa bokmassan igen! Alla rapporterar och rapporterar och verkar ha sa roligt. Aven om de flesta i branchen borjar ha akt hem igen nu.

Jag har hittat en konferens for IB-bibliotekarier i Hamburg som jag starkt kanner att jag vill aka pa. Nu ska jag lagga in en offensiv. Fast den ar redan i November, sa det beror ju pa om jag har nagot visum...

Friday, September 25, 2009

Roligt

2-aringar ar roliga. Nagra roliga grejer som Lilla E gor just nu.

1. Pa vag till skolan gar man forbi ett trad som ar bojt, sa stora E och jag maste boja oss lite under det for att komma forbi. Nar lilla E gar forbi tradet sa bojer hon sig ocksa. Pa ett extremt gulligt satt, trots att det ar en halvmeter upp till att hon skulle sla i.

2. Indier har en forkarlek for att saga "Kutti" (liten eller baby) till E o V och nypa dem i kinden och sen pussa sin egen hand. Lilla E leker nu detta med oss, "goja kuttima mamma?". Otroligt gulligt.

Sa det sa.

Sunday, September 20, 2009

Field trip week

Bu ar det field trip week och hela skolan har lamnat Kodai. Lugnt och skont med andra ord. Man kan nsatan intala sig sjalv att det ar semester. Penny har till exempel bestamt att vi ska ha Yoga klass varje dag klockan 16. Barnen far folja med. De fa som ar kvar planerar middagar till hoger och vanster. Det ar tydligt att de flesta kommer att jobba mindre an vanligt. Sjalv har jag planerat att byta ut en vagg av hyllor i var World Language avdelning, samt fa katalogen i ordning och stamma med vad som star pa hyllorna i sa hog utstrackning som mojligt. Och sa ska jag satta igang en del funktioner i katalogen ocksa. Det ska bli kul!

Nu har jag slut batterier i datorn och ska titta pa ett gammalt SATC avsnitt och dricka te. Jag har gjort gront te till maken och svart till mig. Intressant information.

Saturday, September 19, 2009

Grattis Sara!

Idag har Sara sitt 40-arskalas och firar med att bjuda in ett gang bloggare. Ha ett fantastiskt kalas Sara!

Tuesday, September 15, 2009

Sla naven i bordet

Idag har jag formodligen gjort mig ovan med en kollega, men vissa saker ar helt enkelt inte ok. Lang historia, men ett beslut togs igar att inga elever i klass 7 eller 8 far anvanda datorsalarna under en tid. Jag blev sa upprord att jag knappt kunde jobba. Over 2 saker - dels att 2 hela klasser bli avstangda for att de kommer pa 26 stycken med att bryta mot en oforklarlig regel (kollektiv bestraffning ar nagot av det jag har absolut svarast for), dels att man helt enkelt inte helt stanger av elever fran att anvanda datorer under skoltid. Det ar 2009 for god's sake. Jag fragade om de skulle komma pa iden att ta ifran eleverna "privilegiet" att anvanda pennor och larobocker ocksa. Naja, den ansvarige gar att prata med och vi forsokte losa situationen tillsammans.

Sunday, September 13, 2009

Dans med mera

I eftermniddag var jag och barnen pa dansklass hos Natasha. Natasha ar en rysk musiker, fotograf, producent, koreograf och dansare som bor har i Kodai tillsammans med sin man och hon har startat en dansklass for barn. Det var en grupp pa 8 barn (vem forsoker jag lura - 8 flickor..) som under en timmes tid dansade. Exakt vad de gjorde vet jag inte da alla foraldrar stangdes in i ett rum med en rysk slapstick film pa datorn. Efter en liten stund revolterade vi och lyckades, trots att alla menyer pa datorn var pa ryska, satta pa en annan film som var lite roligare. Det var ett ratt blandat sallskap. Min tandlakare och hennes kompis, skoldoktorn, Karen och sa Mark som nagon har har skrivit ett helt blogginlagg om utan att namna att han aven tycker att det ar toppen att dricka sin egen urin.

Ibland kanner jag mig sa vansinnigt nojd med att bo pa det har ratt sa vansinniga stallet.

Friday, September 11, 2009

Larmad

Sjalv firar jag denna finfredag med en ny rosa (!!) troja dar larmet sitter kvar. Jag kopte den i Bangalore och upptackte inte att larmet satt kvar forran jag kom hem. Orka aka nattag for att fixa det. Nope.

Tack Sara!

Sara har finfredag idag och skriver fint om Malin och mig :)

Thursday, September 10, 2009

Dagens

DAGENS VILL HA: skor - alltid.
DAGENS KLÄDSEL: orangerod vippig kjol, gra gina tricot troja,gra strumpbyxor och... svarta reebok... ja ni ser ju felet.
DAGENS SMINK: Face tinted moisturizer, YSL guldpenna, glittrig nastan ofargad mascara, rouge och hudfargad ogonskugga fran MAC.
DAGENS FRISYR: nyklippt och fin
DAGENS HÄNDELSE: att jag hade ett givande mote om hur vi kan gora om internwebben
DAGENS LÅT: Den dode av vysotskij
DAGENS PLANER: forsoka fa lite mer gjort kanske
DAGENS SAKNAD: KIB
DAGENS DUMMASTE: jag behover skor.
DAGENS SJUKA: lite lite ont i halsen
DAGENS DROG: kaffet
DAGENS ROLIGASTE: att vattenkokaren gick att laga
DAGENS FAVORIT: hela familjen, men en eloge till tvaaringen som ar hysteriskt rolig nufortiden
DAGENS KÖP: mentos.
DAGENS GODIS: se ovan
DAGENS HUMÖR: blandat
DAGENS ORD: jodhpurs

Hjalp med shopping sokes!



Jag har letat i aratal efter schyssta jodhpurs och bara for det verkar marknaden svamma over av dem just i ar nar jag inte kan kopa nagra. Darfor har jag bestamt mig for att forsoka fa tag i dessa. Jag har flera par skor fran Vagabond och vet att deras storlek 39 passar mig. De ar lite for dyra for mig, men jag star inte ut att ga i svarta gympadojor hela tiden langre nar det ar for varmt for stovlar.

Sa snalla!! den som ser dessa skor fran vagabond i modellen Scully och har mojlighet att kopa dem at mig, maila eller kommentera har! Jag for over pengar via internetbank sa det ar inga problem!

TACK pa forhand!

sa som det ar

Oj oj vad jag bloggar daligt, jag har liksom legat av mig lite. Livet lunkar pa, field trip week narmar sig, da aker alla elever och den storsta delen av personalen ivag pa studeibesok i en vecka, sa det blir tomt har - och lage for att gora en inventering av biblioteket har jag tankt. Naja, jag blir nojd om hinner gora i alla fall skonlitteraturen.

Min fina gra troja har kommit, den livar upp, jag kopte en stor silverspindel att hanga om halsen i Bangalore, samt en superfin vit blus som ar en hojdare. Annars kopte jag mest kjolar till barnen, vin och ost till Erik och mig, ett par skor som jag hoppas att jag gillar. Skor ja. Det ar sa ironiskt, har bor man i ett mer eller mindre konstant svensk hostklimat, och sa har man nastan inga mojligheter att hitta ordentliga skor. Vanliga svarta snygga basskor som man kan ha till allt. Darfor kommer snart ett inkopshjalpsinlagg strax!

Annars diskuterar jag home schooling med fina Hemma. Idag var jag tvungen att tala om for henne hur det begreppet ringer i mina oron. Riktigt illa. Men att jag forsoker se det fran hennes synvinkel. Jag tror just hon ar utmarkt lampad for att hemskola sina barn ett tag. Jag skulle faktiskt sjalv foredra att ha mina barn i skola hos henne and just har. Tror jag i alla fall.

Mitt lampprojekt gar framat, jag har fatt min modell i metall, ska forsoka mala den i helgen om jag hinner skaffa farg.

Sen har vi borjat fundera lite smatt pa vintersemestern och vart vi ska aka och sa. Jag vill till beachen. Kanske vi kan planera lite mer i helgen nar vi ska ha en sleepover hos Hemma och Rudy.

Thursday, September 3, 2009

Bangalore

Imorgon kvall aker jag pa supersnabb shoppingresa till Bangalore igen. Nattag dit, shopping lordag, nattag hem, hemma sondag morgon.

Vi har foljande schema:

6.00 ankomst bangalore hanga lite pa stationen
7.30 ankomst galleria med schyssta badrum, uppfrashning, frukost.
10.00 boka vin i vinshoppen
10.15 VIVA - kedjeklader producerade i indien, nastan gratis.
12.00 snabblunch
12.30 Commercial street + skoaffar och tygaffar pa narliggande gata
15.30 Forum mall
18.30 middag
19.30 Plocka upp vinbestallning
20.45 nattag hem