Tuesday, February 23, 2010

Ett besok pa sjukstugan

- Hej, kan jag fa lite varktabletter?
- varfor da?
- jag har ont i huvudet och i halsen.
- satt dig ner. Nu tar vi tempen. Ok - ingen feber.
- nej jag trodde inte det heller.
- har far du lite medicin.
- jaha, vada for nagot?
- paracetamol/ibuprofen, varje morgon och kvall. Vitamin c - varje morgon och kvall, Antihistamin - varje morgon och kvall. Och har far du nagra halstabletter ocksa.
- Ok Tack - nu tar jag mitt apotek och gar.

22 tabletter i stallet for den efterfragade enda.

Monday, February 22, 2010

Grattis!

Forresten kan jag ju gratulera moster Elsa, kusin David och, makens brorson Hugo pa fodelsedagen ocksa nar jag anda ar i farten! GRATTIS!

Lite om field day

Annu ett sporadiskt inlagg. Bloggande ar ju anda sa 2005. Laste Snomannen pa svenska igar, har last halften av Nesbos deckare pa svenska och halften pa engelska, och de svanska ar bra mycket battre oversatta. Tycker jag i alla fall.

Annars var det Elementary school field/fun day i lordags. Det viktigaste ar ju anda att ha roligt, men varan Vera vann i alla fall 50 yards dash!! Och hon kom tvaa i 25 yards dash. Hon ar mao bast pa langdistans! Hon vann alltsa. Det har aldrig hant nagon av hennes foraldrar vad de kan minnas. Nu ska jag bli san dar sportforalder som ser fram emot att bli forsorjd av barnens stora reklamkontrakt alderns host. Eller sa blir jag inte det. Detta sporrade i alla fall bade mig och maken till att deltaga i parents/alumni/staff relay loppet. Vi var ocksa bra. Mitt lag vann.

Tuesday, February 9, 2010

om kok

Det verkar som om att vi antligen ska fa koket ombyggt. Fran ett smutsigt litet kyffe, till ett ljust och frasht kok pa 25 kvadrat. Det blir grejer det! Sa nu sitter vi har och planerar koksombyggnad. Det ska bli superkul. Sen kommer vart hus att vara det allra basta huset har. Det ar det redan tycker vi, men nu hoppar det upp annu ett steg.

lite mer kattblogg...


Man skymtar aven min nya blommiga klanning som jag sytt upp hos Prowess.


Aterigen en katt i huset

Var alskade katt Toby forsvann i cyklonen i November och ar djupt saknad. Sen vi kom tillbaka fran semestern i januari sa har vi varit pa jakt efter en ny katt. Inte minst for att det ar trakigt med moss och rattor i huset... I gar var Erik och jag ute pa morgonpromenad - for ovanlighetens skull tillsammans - och nere vid sjokanten pa trottoaren hittade vi en liten blt, smutig kolsvart kattunge. Vi forstod direkt att han var var. Namnet filar vi fortfarande pa. V tycker att han ska heta vindruva eftersom han ar lika svart som de vindruvor vi for tillfallet koper. Jag ar lite skeptisk till just detta namn. Druva - ar ett sa vansinnigt fult ord. Drrrruuuva. Brrr.... Men var lilla katt ar oss redan valdigt kar och han kommer att fa stanna inne manga manader innan han far ga ut - padagtid enbart.