Saturday, June 19, 2010

McLeod Ganj

Efter 36 timmar sa kom vi antligen fram till McLeod Ganj dar Amaresh motte oss och tog oss till ett hus i en fantastisk tradgard, dar han hade fixat rum at oss. Huset ligger ca 5 minuter promenad pa en stenig stig (perfekt for spiderman-hopp!) uppfor den hogsta punkten di det gar vag i Bhagsu. Bhagsu ligger en liten bit utanfor McLeod Ganj- mer kant som det stalle dar Dalai Lama har sitt residens. Vi var i komplexet haromdagen och lyssnade pa bonemassandet, gick pa toa, och tande nagra smorlampor bl a. Dalai Lama ar inte har just nu pa gott och ont. Trakigt att inte kunna se honom, bra att det ar lite mindre folk har da.

Och det ar sa nara paradiset som man kan komma!

Ungefar som Palolem (favorit beach i Goa) forflyttat till Himalaya. Fantastiska utsikter, underbara leder och sma vagar att traska pa, otroligt god mat - SUSHI!!!! bland annat.

Vart rum ar stort och har en jattebalkong, tragolv, lagom varmt, och i huset finns 2 barn som pratar tyska, engelska och hindi i Veras alder. Varje morgon far vi upp frukost (omelett och solrosbrod) pa verandan/balkongen , sen springer barnen ner och leker med de andra barnen, medan vi tar det lugnt och planerar dagen. Sen vandrar vi ivag. Igar gick vi upp till Dharamkot dar vi satte oss pa ett cafe med madrasser pa golvet, och en galet fin utsikt, och rakade stanna dar i 3 timmar. At falafel, drack kaffe, pratade med nagra andra resenarer som gick en manads yogakurs, sen gick vi lite langre upp och hittade en vacker stig ner till McLeod Ganj dar vi tittade pa tibetanska mattvaveriet och forsokte klura ut vilken matta vi ska bestalla. Sen at vi sushi och sen gick vi hem. Appelvin pa balkongen nar barnen somnat. All in all en perfekt dag.

Idag ska vi matt-kolla lite mer, vi har nastan bestamt monster, men ska kolla lite mer pa farger idag.

Imorgon klockan 6 har vi bokat en hast med tillhorande hastman, sen ska vi vandra 9 km upp (ca 1000 m uppat till 2800 moh). Barnen ska kunna rida pa hasten nar de inte orkar ga ar tanken. Det blir nog ett aventyr.

Vi planerar redan for nar vi ska kunna komma hit igen.

Rummet kostar 350 Rs natten. drygt 50 kronor.

Livet ar underbart.

Wednesday, June 9, 2010

Pa mandag aker vi norrut, forst till Delhi och sen nattag till Pathankot och darifran taxi till McLeod Ganj (Dharamsala) dar Dalai Lama bor, men han verkar inte vara dar nu. Eftersom detta blir den forsta familjeresan dar vi i borjan bara behover tanka pa oss sjalva, som ju har viss indien-vana, sa tankte vi ta det lite mer som det kommer den forsta tiden. Vi har till exempel inte bokat nagot hotell i McLeod Ganj eller sa. Vi chansar pa att var gamla backpackervana i Indien ska klara av detta aven med barnen, som numera ocksa ar ratt sa vana Indien resenarer. Men idag nar var kompis Amaresh ringde och sa att han redan var pa plats i McLeod Ganj och erbjod sig att leta runt lite at oss, sa tackade vi ja till detta. Han ska mota upp oss nar vi kommer fram pa tisdag.

Antingen sa tar vi ett hotell med balkong och fin utsikt for ca 700 Rs, eller sa bor vi i nagon familjs uthyrningsrum for 200 Rs. Vi far se hur det kanns nar vi kommer fram. Vi kanske till och med flyttar runt lite, vem vet. Det kanns i alla fall kul och spannande! Och sa kanns det kul att han en kompis dar pa plats som kan hjalpa oss runt. Amaresh bor annars i Palangi ca 25 minuters fard fran kodai, i ett hus som han har byggt sjalv som ar helt obeskrivligt fint. Litet men fint. Sa jag litar helt pa hans omdome!

McLeod Ganj ar bergigt sa moh varierar med var man bor, men ca Kodai hojd ligger det pa sa klimatet lar vara riktigt behagligt just nu. Och med mangder av europeiska backpackers om man vill ha den scenen.

Ledigt i Kodaikanal

Nu har vi varit lediga hemma i snart 3 veckor. Det ar avslappnande och harligt. Sen nagon vecka regnar det varje dag, och temperaturen ar snarare strax under 20 grader and narmare 30. Vi ar for tillfallet hundvakt at grannarnas lilla vita hund Iddli, eftersom han verkar ha fatt Epilepsi sa far han bo hos oss i nagra dagar. Det ar ovantat trevligt. Vi gar pa hundpromenader och kastar bolllar. Vi leker med grannarna Lamberts. Vi forsoker halla koll pa vart koksbygge. Jag hoppas sannerligen att det gar lite snabbare nar vi ar bortresta, annars kommer vi att ha ett nytt kok nagon gang fore jul...

Bilder pa koksbygget finns pa Fejan.

Turisterna har lamnat Kodai mer eller mindre. Skont.

Maken och jag har kollat sasong 2 och 3 av Dexter. Mycket battre an sasong 1.

Idag kommer en av byggjobbarna med 5 kilo plommon, sa vi ska gora plommonsylt och plommonmarmelad. I grannarnas kok. Inte i vart badrumskok.

Jag onskar mig en luftavfuktare. Och att skolans vedproblem loser sig till i juli.

Pa mandag byter vi den har bergstoppen mot en i Himalaya. Vi ska till McLeod Ganj och Kullu-Manali.