Monday, November 9, 2009

North east monsoon och en cyklon

Jo man kan val saga att det regnar har. Det har regnat i en dryg vecka, men natten mot sondagen satte det igang ordentligt. Strommen gick ocksa da, och det regnar in lite overallt. I biblioteket till exempel. Jag ha satt upp en skylt ovanfor trappan eftersom den har blivit glashal av regnet. Dock har vistorre problem an sa har, men trad som fallit over hus och elledningar, ett helt campus (K-8) utan el och telefonoch lite annat smatt och gott, sa lite vatten i en bibliotekstrappa kan inte prioriteras.

Varat hus ar dock torrt och varmt. Vi har lyckats fa eld pa den dyngsura veden, och vi har en gaskamin att satta pa om det behovs. Vi har till och med fatt tillbaka strommen, vilket kanns som ett smarre mirakel.

Jag tog en taxi hem fran jobbet och den stackars taxichaufforen hade det inte lika bekvamt. Hela hans hus var en vattenpol, alla filtar var blota, han hade ett litet barn som fros, och ingen ville aka taxi forutom KIS personalen. Sa jag betalade honom lite extra trots att han inte kom upp hela vagen till varat hus eftersom vagen i princip ar 3 backar i rad bara.

Det ska tydligen regna sa har i 2-3 dagar till. Sa kan det vara har i Kodaikanal.

4 comments:

gunilla said...

Jag vill minnas att det var så vid denna tiden förra året också. Kan glädja er med att vi har också regn o rusk i alla fall i Skåne. Låter som ni har det riktigt bra ändå och jag följer er med nöje.
kram

Ma said...

Jag kommer faktiskt ihåg dessa enorma regn, men speciellt blåsten. Efteråt kommer jag ihåg att vi gick och samlade ihop eucalyptusbarken som hade blåst ned med träden. Den torkade lite fortare och vi eldade med den. Hoppas att ni också har ordentligt med filtar och fleecekläder nu när GoL kommer. Vi tar hand om dem ikväll

Anna said...

Gunilla - det stammer bra det!

Ma - hos oss ar det relativt la, men det har blast ner trad overallt anda. Jag samlade ocksa in bark i osregnet och torkade framfor ena kvallens brasa, till nasta kvalls. Men idag skiner nastan solen!

imse said...

Tack för kommentaren hos mig.

Vad spännande att läsa din blogg, ny för mig.