Saturday, October 17, 2009

Happy Diwali!



Idag ar det Diwali, det firas inte sa mycket har som i vissa andra delar av Indien, men en sak slipper vi inte, smallarna! Redan igar kvall var de igang, och imorse startade det fore klockan 6! Galet. Fyrverkerier kors ocksa, hela dagen - kan tyckas nagot onodigt ;). Ikvall klockan 21.30 har skolan ocksa ett fyrverkeri. Men da sover vara barn sedan lange. Och jag kommer att befinna mig pa Carlton med nagra kompisar. Maken stannar hemma och jobbar och troligen tittar han pa ytterigare nagra timmar av extramaterialet till LOTR som vi har varit inne pa den har veckan.

Annars har vi en ny harlig lordagsrutin. Klockan 8 moter vi Bryan med skolans jeep, samt nagra andra hugade och aker ivag till Nimmi och John som odlar och saljer ekologiskt odlade gronsaker. Vi plockar spenat, sallad, purjo, persilja (och om vi har tur - broccoli, brysselkal och jordgubbar) - i tradgarden. Koper potatis, morotter, kalrabbi, rodbetor som kommer fran deras odling nara Poondi. Sen aker vi tillbaka till skolan, Hanna foljer med oss hem och leker - vilket gor det mesta lugnt for oss. Idag fikade de jordnotter och russin, en favorit hos alla.

Idag ar det dessutom en alldeles stralande vacker och solig dag.

Nu ska jag skriva veckomenyer for november eftersom vi har svenska gaster har i princip hela november. Sa att Mary vet vilken mat hon ska laga. Alla blir glada. Onskemal pa mat kara gaster?

2 comments:

Ma said...

Oj vad härligt det låter och närodlat är det ju, det är viktigt också i Sverige nu

Malin said...

Önska Marys yoghurt och hemgjorda jordnötssmör!