Saturday, June 19, 2010

McLeod Ganj

Efter 36 timmar sa kom vi antligen fram till McLeod Ganj dar Amaresh motte oss och tog oss till ett hus i en fantastisk tradgard, dar han hade fixat rum at oss. Huset ligger ca 5 minuter promenad pa en stenig stig (perfekt for spiderman-hopp!) uppfor den hogsta punkten di det gar vag i Bhagsu. Bhagsu ligger en liten bit utanfor McLeod Ganj- mer kant som det stalle dar Dalai Lama har sitt residens. Vi var i komplexet haromdagen och lyssnade pa bonemassandet, gick pa toa, och tande nagra smorlampor bl a. Dalai Lama ar inte har just nu pa gott och ont. Trakigt att inte kunna se honom, bra att det ar lite mindre folk har da.

Och det ar sa nara paradiset som man kan komma!

Ungefar som Palolem (favorit beach i Goa) forflyttat till Himalaya. Fantastiska utsikter, underbara leder och sma vagar att traska pa, otroligt god mat - SUSHI!!!! bland annat.

Vart rum ar stort och har en jattebalkong, tragolv, lagom varmt, och i huset finns 2 barn som pratar tyska, engelska och hindi i Veras alder. Varje morgon far vi upp frukost (omelett och solrosbrod) pa verandan/balkongen , sen springer barnen ner och leker med de andra barnen, medan vi tar det lugnt och planerar dagen. Sen vandrar vi ivag. Igar gick vi upp till Dharamkot dar vi satte oss pa ett cafe med madrasser pa golvet, och en galet fin utsikt, och rakade stanna dar i 3 timmar. At falafel, drack kaffe, pratade med nagra andra resenarer som gick en manads yogakurs, sen gick vi lite langre upp och hittade en vacker stig ner till McLeod Ganj dar vi tittade pa tibetanska mattvaveriet och forsokte klura ut vilken matta vi ska bestalla. Sen at vi sushi och sen gick vi hem. Appelvin pa balkongen nar barnen somnat. All in all en perfekt dag.

Idag ska vi matt-kolla lite mer, vi har nastan bestamt monster, men ska kolla lite mer pa farger idag.

Imorgon klockan 6 har vi bokat en hast med tillhorande hastman, sen ska vi vandra 9 km upp (ca 1000 m uppat till 2800 moh). Barnen ska kunna rida pa hasten nar de inte orkar ga ar tanken. Det blir nog ett aventyr.

Vi planerar redan for nar vi ska kunna komma hit igen.

Rummet kostar 350 Rs natten. drygt 50 kronor.

Livet ar underbart.

1 comment:

Åsa said...

Låter riktigt härligt. Mysigt med lite familjesemester innan de andra kommer också. Vill se bilder!