Wednesday, June 9, 2010

Pa mandag aker vi norrut, forst till Delhi och sen nattag till Pathankot och darifran taxi till McLeod Ganj (Dharamsala) dar Dalai Lama bor, men han verkar inte vara dar nu. Eftersom detta blir den forsta familjeresan dar vi i borjan bara behover tanka pa oss sjalva, som ju har viss indien-vana, sa tankte vi ta det lite mer som det kommer den forsta tiden. Vi har till exempel inte bokat nagot hotell i McLeod Ganj eller sa. Vi chansar pa att var gamla backpackervana i Indien ska klara av detta aven med barnen, som numera ocksa ar ratt sa vana Indien resenarer. Men idag nar var kompis Amaresh ringde och sa att han redan var pa plats i McLeod Ganj och erbjod sig att leta runt lite at oss, sa tackade vi ja till detta. Han ska mota upp oss nar vi kommer fram pa tisdag.

Antingen sa tar vi ett hotell med balkong och fin utsikt for ca 700 Rs, eller sa bor vi i nagon familjs uthyrningsrum for 200 Rs. Vi far se hur det kanns nar vi kommer fram. Vi kanske till och med flyttar runt lite, vem vet. Det kanns i alla fall kul och spannande! Och sa kanns det kul att han en kompis dar pa plats som kan hjalpa oss runt. Amaresh bor annars i Palangi ca 25 minuters fard fran kodai, i ett hus som han har byggt sjalv som ar helt obeskrivligt fint. Litet men fint. Sa jag litar helt pa hans omdome!

McLeod Ganj ar bergigt sa moh varierar med var man bor, men ca Kodai hojd ligger det pa sa klimatet lar vara riktigt behagligt just nu. Och med mangder av europeiska backpackers om man vill ha den scenen.

2 comments:

Hanna said...

Härligt det låter!
Nu blir jag sugen på Indien igen - lite Himalaya och bergmiljö och vackra vyer... Har sett fram emot en lugn hemmasommar men lägenhetsfix och parkutflykter, men vet att jag kommer bli sugen på att åka iväg ngnstanns! Orkar inte fixa ihop ngt, bara... Blir nog bra att bli hemma ;-)
/Kram

Anna said...

Ni ar valkomna tillbaka any time!