Sunday, February 8, 2009

Vad som hander och sker

E kan numera ett ord pa engelska som hon anvander ytterst frekvent - NO. Hon forstar saklart mer engelska an hon pratar, men just Nej sager hon sallan - mest no. Pa svenska borjar det sa smatt komma 2-ordsmeningar.
De andra barnen i narheten har borjat lagga marke till att V faktist pratar engelska nu och komunikationen och lekarna blir battre och battre. Det ar sa coolt att hon pratar engelska nu! I formiddags var vi hos Hanna m familj och lekte och efter lunch foljde V med dem sjalv och tittade pa film. Sen hamtade vi henne klockan 15. Allt utan problem.

Vi har borjat anstranga oss mer nu for att barnen ska hjalpa till och inte bara bli servade (som de flesta barn har blir) och V agnar en stund varje dag at att hjalpa Mary med maten och hon brukar diska pa kvallarna.

Den har terminen verkar rutinerna och livet ha satt sig for hela familjen och det funkar toppen. Visserligen skulle barnen kunna fa vakna aningen senare pa morgonen. Igar hade vi haft fruktmys i sangen, tagit av blojor, klatt pa barnen lagat pannkakor och satt redo att ata dem klockan 7. Lite i tidigaste laget... Men a andra sidan sa sover de ju nastan alltid halv 8.

2 comments:

Anonymous said...

Ja, det är häftigt att de talar engelska. V har ju varit så tidig och tydlig i sin svenska språkutveckling, så hon har nog språköra. Intressant blir det med E som ska lära sig flera språk på en gång, men så vaken och iakttagande som hon är går det nog bra. Varför fick vi aldrig se bisons? men försiktiga måste ni vara!

Anna said...

Ma - mycket! Jag fattar inte varfor ni inte sag nagra. Veckan innan Asa kom sag vi ju massor, och dagarna efter ni hade akt ocksa...