Sunday, June 15, 2008

Händelserika dagar

Det har hänt så mycket sen i torsdags att jag knappt orkar skriva om det. 3-åringen har haft sommaravslutning på dagis och bjudit sina kompisar på glass. Vi har skrivit på alla avslutande papper för lägenheten och har nu väldigt mycket pengar på banken, samt har helt lämnat Årsta. Maken och jag har varit på en väldigt välbehövlig SPA-helg på hotell Havsbaden i Grisslehamn. Vi har sovit, sovit, sovit, ätit, badat bubbelpool, ätit, fått massage och sovit lite mer och känner oss faktiskt utvilade för första gången på åratal känns det som.

Det största stora bakslaget vad gäller flytten har också inträffat. Ambassen ville inte ge mig något arbetsvisum. Så jag mår inte så bra just nu. För att uttrycka sig milt. Men skolan jobbar på det så jag hoppas intensivt att det ska lösa sig. Annars vet jag faktiskt inte riktigt vad jag ska ta mig till.

6 comments:

C-line said...

Ajajaj! Vi håller tummarna att allt löser sig! Man undrar varför du inte skulle få visum för detta ädla uppdrag? Det borde gå bra, skolan vill ju ha er!

Carina said...

Men va! Men det ordnar sig ju, det måste det göra! Ta´t lugnt! Kram

Lotta H said...

Det var det värsta jag har hört! Borde inte skolan ha ordnat detta för flera veckor sedan, innan ni började avveckla er från Sverige. Naturligtvis löser det sig, inte minst för att vi alla håller tummar och tår!

Anna said...

tack för uppmuntran och hållna tummar! Jag hoppas också att det ordnar sig! Och jag tror det väl också egentligen.

Lotta - rekommendationerna från skolan är att man söker ca 4 veckor innan avresa. annars riskerar man att få ett visum där man ska ha rest in i landet innan en flyg har lämnat sverige....

Mama Helmer said...

Jag hade inte arbetstillstånd på ett helt år i Tanzania utan fick åka ut ur landet var tredje månad för att förnya nytt turistvisum....så när jag äntigen fick visumet så gällde det ett helt år efter jag åkt hem.

Det kommer att lösa sig Anna...

hedgehog-sara said...

men bajs alltså!
Det kommer att ordna sig, men jag känner med er jättemycket. Kram!