Thursday, June 5, 2008

Krokodiler


Jag känner mig mer och mer övertygad om att Crocs måste vara de allra bästa sandalerna för resande i Indien. De är lätta, bekväma, luftiga, täcker foten (så att man inte bränner ovandelen av foten - mycket obehagligt kan jag intyga) och väldigt enkla att rengöra. Och faktiskt, om man köper dem i neutrala färger som svart eller kaki - så tycker jag att de är helt ok utseendemässigt. Mycket snyggare än så kallade sportsandaler i alla fall. (Som inte heller uppfyller alla ovanstående kriterier.) Finast är Mary Jane-modellen, men då får man komma ihåg att smörja fötterna med solskyddskräm. Men det kan jag nog ta. Det finns en ballerina-modell också, men jag är ingen ballerina-tjej.

Om nu någon blir orolig och funderar på om jag har fått solsting redan innan avfärd. Oroa er icke, det ligger betydligt fler par högklackade pumps i våra lådor, än crocs. Men glöm icke att jag är en erfaren Indienresenär, jag vet vilken typ av skor jag måste ha när det är riktigt hett och dammigt. Förr brukade jag ha typ Birkenstock, men de uppfyller nästan bara luftighets och bekvämlighetskriterierna till hundra procent. Men som sagt, nu finns den optimala skon. Och hela familjen kommer att ha varsitt par i packningen innan vi åker. I neutrala färger. Ok, med undantag för treåringen som har önskat sig guldfärgade.

5 comments:

Mel E said...

Mary Jane-sen är helt ok. Men det finns ju som sagt med klack också!
http://tinyurl.com/4qm5oj

Om de svarta favvosarna får vara kvar i Sverige kan ju de får gå med på bio. Eller så beställer du bara fram valfria ur Stuvsta-depån!

hedgehog-sara said...

mary-jane är jättesköna, jag har ett par pärlvita. Har också ett par kilklacks-crocs - snygga och jättesköna :)

Oavsett vad man tycker om Crocs så finns det faktiskt inga skönare skor att gå i när det är varmt!

Anna said...

Malin - japp, men jag tror klackarna får vänta, de är ändå rätt överrepresenterade i min skogarderob...

sara - ja! - du min frände bland crocsanvändarna - stylish, men ändå crocs!

Dosiss said...

Crocs är jättepopulära i frankrike just nu men pâ sjukhus och sjukhem. Det gâr som en löpband;)

Anna said...

dossis - ja det var väl inom sjukvården det började i sverige också.....