Tuesday, January 27, 2009

Bra anda!

I morse vaknade V och sa att hon tyckte att det var sa langt till sommaren. Jag anade vad som rorde sig i hennes tankar, och efter en stund sa kom det mycket riktigt fram att hon saknade kusin A och att det var sa lange kvar innan hon skulle fa traffa honom. Hon sager ibland att hon inte vill bo har, och det bottnar sa gatt som alltid langtan efter A. Vi fortsatte prata om detta och hur langt det var till sommaren, men hur manga roliga saker som skulle handa innan dess. Vi pratade om hennes kompis H (som inte var riktigt lika rolig att leka med som A, men ok) och om fodelsedagar, bland annat 4-arsdagen som kommer att infalla pa en fredag.

Nar jag skulle ga till jobbet sa fragade hon som vanligt:
'Nar kommer du hem mamma?" Och jag svarade som vanligt: "Jag kommer ungefar vid 6, men vi traffas ju till lunch!". Och sen berattade jag for henne hur det var i Sverige, att dar gick jag till jobbet fore 8 och kom ofta hem vi 6, och dar at vi bara lunch tillsammans pa helgerna, men har ater vi ju lunch tillsammans varje dag. Hela familjen. Hela hon sprack upp i ett leende over att vi alltid ater lunch tillsammans. Och det kandes som att hon verkligen holl med om att det visserligen var traikigt att inte kunna traffa A sa mycket, men att hon inte ville byta bort att traffas varje lunch. Sa till slut kandes det bra for alla! :)

6 comments:

Ma said...

Lilla gumman - det är inte alltid så lätt med förändringar. Mormor tycker ibland också att det är svårt att ha er så långt bort - trots att jag vet att ni har det bra.

Anna said...

MEn sen var hon glad hela dagen! :)

Anonymous said...

Ja...det skär i hjärtat när dom säger att dom vill hem till Sverige...Men Moa tycker att det är så skönt att gå i klänningar så det är alltid en bra sak att säga att det är sååå kallt hemma nu..Hoppas att det är bra med Er annars // Matilda Indien

Mel E said...

Å, jag skulle vilja att Indien låg lite närmare. Så att man kunde åka och hälsa på över helgen, lite lagom!
(Koftan hämtad hos Åsa på KS, btw - tack!)

Petra said...

Ja, kan inte Indien ligga närmare så vi kan ses över lunch en dag. Jag behöver goda vänner att bolla mitt nya arbetsliv med.

Anna said...

Matilda - allt ar bra! Och nu har rutinerna kommit pa palts igen, sa nu verkar barnen helnojda.

Mel E - det vore mycket lampligt!

Petra - jag med! Vi kanske kan onlinebolla nagon dag?