Sunday, January 11, 2009

Underbar dag

Idag hade vi planerat in en hike till Cloudland's peak med familjen som sista aktivitet. Vi fragade om vannerna Tim, Katie o Liam ville folja med. Och de ville de. Men inte till Cloudland's utan de ville ta oss pa en annan hike. Absolut sa vi entustiskt, ivriga att fa komma ut och se mer av vara fantastiska omgivningar har i Kodai. Och eftersom de ocksa har en 1.5 aring, samt har vandrat massor harikring sa ar de mycket lampliga guider.

Och vilken hike det blev. Forst smyga forbi Skogsvaktarna, eftersom hiken skulle ga i ett omrade dar man egentligen inte far ga utan sarskilt tillstand. Spannande bara det. Sen balansera over sma backar, genom snariga skogar, genom skogar med bara stammar, ibland lite obehagligt nara klippkanterna pa knappt upptrampade stigar med 30 graders lutning. Lite pauser, och en fantastisk lunch bestaende av fried rice fran Tibetan Brothers, kanelbulle fran daily bread och kaffe... nej det glomdes visst i bilen, men te och vatten.

Tim och Katie som bada ar valdigt valtranade sprang runt som gazeller och sparade upp olika vagar och letade efter en speciell utkikspunkt som de skulle lagga till i sin GPS. Till slut hittade de den, men jag, mamma o syster stannade med smabarnen och de andra gick ner den valdigt branta backen, hallandes i tradstammarns innan de landade pa en liten plata med extrema stup runtikring och skadade rakt ut i... molnen.

Vi var i molnen hela tiden, vilket gav en nagot spokliknande kansla at hela turen. Men vi njot av de vackra orangea tradstammarna pa akaciatraden, och av de gigantiska trad av rhododendron med knallroda blommor mot stupen. Nagra ganger nu och da gled molnen at sidan och hela den spektakulara utsikten ovanfran Pillar rocks glimtade fram. Helt fantastiskt.

Vi hade lanat 2 extra barselar sa att alla barnen kunde baras vid behov. V var lite ynklig fore lunch sa jag bar henne mest hela tiden da, men efter lunch hade hon fornyad energi och gick hela vagen tillbaka. A gjorde tvartom, gick dit, bars stora delar hem. Bada 3,5 aringarna var helt makalosa i vilka strapatser de klarade av.

Nar vi kom tillbaka till bilen var vi alla skont morbultade och mycket nojda och lyckliga. En helt perfekt sista dag pa en mycket harlig julsemester. (Fast jag har forstas redan jobbat nastan en vecka.)

Nu har vi atit middag, nudlar och momos fran Tibetan Brothers igen och familjen haller pa och packar ihop. Vi kommer nog att sova gott i natt.

No comments: