Friday, February 27, 2009

Nyhetsfloden

Efter att nastan hela forra terminen kanppt hangt med i nyhetsflodet overhuvudtaget (med ett brutalt uppvaknande i form av Bombay attacken i November) sa foljer jag nu ordentligt med i vad som hander - i alla fall i Sverige. Det gar inte att aktivt folja med i mikrobloggflodena till exempel, och sammtidigt vara ouppdaterad. (Ok det beror val lite pa vilka man foljer, men jag foljer tillrackligt manga som uppdaterar hit och dit.) Jag fick reda pa attackerna i Bombay, kronprinsessans forlovning och annat viktigt ;) via sms i telefonen fran nagon som mikrobloggat det hela. Darifran var det bara att satta igang att lasa.

Rattegangen mot Pirate Bay har jag ocksa foljt mycket via bloggar, och nu foljer jag slaviskt SvD:s rapportering fran rattsalen. Jag vet inte om jag ska tycka att det ar genant eller bara bisarrt.

Pa min egen kant lobbar jag hart for att skolans hemsida ska kannas nagot modernare med atminstone RSS for nyheter. Fler nyheter. Samt att webben ska anvandas betydligt mer i undervisningen. Nu ska jag i alla fall delta i vissa moten dar marknadsforing pa webben diskuteras.

Pa biblioteksfronten ta jag itu med att prenumerera pa lite fler onlinetjanster. Encyclopeda Britannica for Schools ar i alla fall pa ingang. Den ar faktiskt helt otroligt bra!

2 comments:

Åsa said...

Man får jobba sakta med säkert med den där webben:-) Den har ju bara funnits i mer än 10 år.

Anna said...

Men precis - inte ska vi bradska har inte :)