Thursday, November 18, 2010

Om boende


Igår var vi och hjälpte några nära och kära med renoveringen av deras nyinköpta hus. Det är ett så otroligt fint hus. Gammalt och med mycket jobb att göra, men vackert, med stor gård, väldigt centralt men ändå med grusväg. Men det är inte det som gör det till det perfekta huset. Det som gör det till det perfekta huset är att det har två separata lägenheter och de delar huset med goda vänner.

Det har varit vår dröm i säkert 10 år, att dela ett hus med 1 eller 2 andra familjer. Ha en gemensam gård, ha närheten och det praktiska med att kunna hjälpas åt med barnhämtning och skjutsande och alltid nära till kompisar. Dela på arbetet med trädgården och vissa kostnader, men ändå kunna bestämma själv. Det är det ideala boendet.

Det gläder mig att de nu visar att den här drömmen faktiskt är uppnåelig!

3 comments:

tina said...

:-O Nä, dra mig baklänges! Jag tror bestämt att jag är uppvuxen i det röda grannhuset. Där bor fortfarande världens bästa farmor och farfar. Visst är det fantastiskt med flerfamiljshus, jag kan bara hålla med!

Anna said...

men galet! alltså känner du igen huset inifrån eller hur tog du det? ;)

tina said...

Huset är väldigt likt inifrån (tapeter/fönster/kakelugn), och tillsammans med beskrivningen om två barnfamiljer som just flyttat in i gammalt fint hus, centralt men med grusväg, så törs jag sätta en citronkladdkaka på att jag har rätt! ;-)