Wednesday, July 15, 2009

godaste kakan

Ikvall bakade jag och barnen en blabarskaka. Den har kakan ar typ bland det godaste och enklaste - till och med Linda K borde klara av den. :)

Sa jag piggar upp med att skriva ut ett recept.

100 g smalt smor
2 dl socker
2 dl mjol
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker (fast har tog vi nagon flytande vaniljessens i stallet)
2 agg
Bar - man kan anvanda typ vilka bar som helst. Hallon ar inte dumt det heller. Men nu blev det alltsa knasiga indiska blabar, som smakar blabar men ser lite mer ut som vinbar, fast bla.

Ror ihop allt (utom bar). Inget vispande ska forekomma. Smeta ut i smord form. Lagg bar ovanpa. Gradda i 175 grader i 25-30 minuter. At och njut. Om man kan fa tag i gradde sa ar det gott till.

UPDATE: Men hoppsan vad slarvig jag var. Baren ska inte blandas ihop, de laggs ovanpa smeten, sen sjunker de liksom ner i kakan under graddningen. Har uppdaterat ovan ocksa.

6 comments:

Malin said...

Kan det funka med rabarber?

Anna said...

absolut!! mojligen bor man sockra sjalva rabarberna en aning forst.

Linda K said...

herregud nu känner jag pressen att prestera...

Malin said...

Ska det vara pajform eller typ sockerkaksform?

// Receptfascisten

Anna said...

brukar kora i en mindre fyrkantig form typ 1,5 liter, men en indre rund sockerkaksform gar nog bra. Kakan blir ratt tunn :)

Anna said...

eller pajfom blir nog bra det!