Tuesday, July 14, 2009

Kodai moments

Vi haller ju pa och byter bibliotekssystem och jag slits mellan hopp och fortvivlan. Igar kvall hade i alla fall jag o Rudy bestamt att vi skulle traffas pa kvallen och installera om Koha till 3.0 (hade 3.0.1 om nagon osannolikt nog skulle vara intresserad av det ;) och jag skulle forsoka losa ett problem som jag hade med katalogiseringen. 20.00 skulle vi traffas. 19.35 gick strommen i hela Kodai. Normalt sett har vi en generator pa varje skolomrade som atminstone ger lite belysning utomhus. Men nu ar inga elever har sa da - tja - ar det kolsvart helt enkelt.

Jag ringde hem till Rudy, inget svar, jag rngde till hans kontor, inget svar. Till slut fick jag tag pa hans fru hemma som sa att han var pa jobbet. Jaha, da var det val bara att traska ivag da. Jag tankte att pa main campus maste val anda generatorn vara igang. Icke. Campus var helt kolsvart. Nagra sma svaga ljus tittade ut genom fonstren fran personalbostader.

Ni som kanner mig vet ju att morker inte ar min favoritgrej, men jag maste erkanna att jag ar mycket mindre har. Man far se upp sa man inte traskar rakt in i nagon ko bara.

Aven IT-avdelningen var helt svart, men jag sag att dorren var oppen. Jag gick och ropade pa Rudy och sag att det lyste svagt fran ett rum. Dar satt han, endast upplyst av en dataskarm och serverblinkande (servrarna har alltid generatorstrom) och ominstallerade Koha. Galet.

Jag fixade lite stearinljus och sen kom strommen tillbaka. Installationen var lyckad och jag lyckades aven losa mitt katalogiseringsproblem med hjalp av den eminenta maillistan for Koha.

Sen gick jag hem vid 22-tiden och traffade tack och lov inte pa nagon Bison.

5 comments:

Åsa said...

Vilket äventyr! Så spännande tror jag inte det är för UBIT på jobbet när det ska ominstalleras grejer:-)

Kakan said...

Känns väldigt långt ifrån våra strömavbrott måste jag säga....
Vi kan inte ens råka krocka med en isbjörn.

Anna said...

Asa - kanske pa ett annat satt spannande ;)

Kakan - men kanske raka trampa pa mordarsniglar?

Malin said...

Ack, det spännande bibblo-livet!

Anna said...

Malin - ja tank anda :)