Tuesday, August 5, 2008

Kvällens händelser....

I eftermiddags borjade jag ga pa yoga vilket var valdigt avslappnande. E och jag ska nog forsoka ga varsin dag i veckan. Just innan jag sprang till yogan sa fragade dock dramaläraren här om jag inte ville komma hem till henne o dricka ett glas vin och beställa lite mat som man inte så lätt får tag på här. Det lät ju trevligt så jag tackade ja. Grejen här är att det blir kolsvart klockan 19, och taxibilarna slutar gå klockan 20. Inte helt vältajmat kan man tycka. Nåväl. Jag gick i alla fall iväg klockan 20 med min ficklampa längs en kolsvart vägsträcka, tack och lov så är det ganska korta avstånd så det tog mig inte ens 10 minuter att komma fram. Kvällen var trevlig, men vid 22-tiden kände jag mig trött och ville gå hem. Jag och den andra gästen gick längs en belyst väg ner till huvudcampus och sen gick jag vidare längs en upplyst väg hem till vårt campus. Väl framme så öppnade vakten grinden och jag slank lättad in. Han frågade dock om han inte skulle följa med mig till dörren, men eftersom det var relativt upplyst tackade jag nej. Det kommer jag aldrig mer att göra. När jag var 5 meter från dörren så hör jag ett frustande ljud och rycker till med ficklampan i riktning mot ljudet. Några få meter ifrån mig står en jättestor, och jag menar verkligen JÄTTESTOR, bison (egentligen är det en gaur, men kallas bison)och äter upp våra buskar. Tack och lov så springer den iväg åt ett håll och jag springer i rasande fart mot dörren, slänger upp den och rusar in. Wow, det var en adrenalinkickvill jag lova. Shit. Den var garanterat en bit högre än mig i mankhöjd. Och här har jag gått och surat över att jag ännu inte sett någon. Ärligt - det gör inget om det dröjer innan jag ser någon igen.I alla fall på det avståndet. Och med den överraskningseffekten.

5 comments:

Alison said...

Men gud! Var rädd om dig!

Snäppet värre än tvestjärten som skrämde mig häromdagen ...

Ma said...

Sån har jag aldrig sett - bara bufflar! Är dom vanliga i Kodai? Hoppas att ni har ordentliga ficklampor..M

Anna said...

Ali - japp, fran och med nu tar jag vakten med mig upp om jag kommer in nar det ar morkt.

Mamma - de ar tydligen valdigt vanliga, speciellt just pa vart bostadsomrade. Men de ar inte farliga om de inte har kalvar med sig. VI har ordentliga ficklampor i var batlast som nu befinner sig i Chennai, och nagra sma, ganska bra (som vi fick av er for 10 ar sen tror jag!) som vi anvander just nu.

Eva Karin said...

Trodde väl aldrig jag skulle börja min dag med att känna genuin avundsjuka över att en bison skitit på ert hus!! Buhu, och varför kan ingen bison skita på mitt torp?? Och bara så du vet Anna, så börjar numera min varje dag med att läsa om ert liv och leverne där "hemma hos mig". Med djupa suckar.

Eva Karin said...

Trodde aldrig jag skulle börja min dag med att känna genuin avundsjuka över att en Gaur skitit på ert hus...... !!!! Buhu, varför skiter ingen Gaur på mitt torp ?? Och bara så du vet Anna, så börjar min varje dag numera med att läsa om ditt ert liv och leverne "hemma hos mig".