Wednesday, August 27, 2008

Stora nyheter

Nu ar det klart att var 3-aring borjar skolan pa mandag. Hon har verkligen langtat efter ett sammanhang med andra barn, dagisvan som hon ar. Vi ville egentligen inte att hon skulle borjar riktigt an, men det ar sa fa barn som gar i preschool och kindergarten, sammanlagt ar de bara 4 st. Sa darfor startas nu en play-school for de barn som har fyllt 3 ar, men inte 3 ar och 7 manader. Kraven ar att barnen kan ga pa toa sjalva, har fyllt 3 ar, ar barn till personal pa skolan, och klarar en inskolning pa en vecka.

Skolan kommer dock bara att vara 2 timmar efter lunch, sa vi hoppas att det ska bli bra for var alskling. Att hon ska kanna att hon har ett sammanhang, far leka, samt trana sig pa engelskan.

Om 3 veckor ar det Field trip week. De aldsta eleverna aker da pa en veckas resor till Andamanoarna, eller Kerlas backwaters eller andra stalln som ar relaterade till nagot amne som de tar i skolan. Smabarnen aker bara pa dagsturer, och Erik ska folja med pa Veras. En dag ska de till exempel aka ner till "the Potterys shed" som ar ett projekt som har startat dar folk fran trakten drejar produkter som sen saljs till turister och andra rika manniskor. Det verkar som en rolig och bra field trip for 3-5 aringar.

3 comments:

svåger Johan said...

Så maken får åka till en lerverkstad. Kommer han att göra ett askfat till tro?
Vad får du göra för fieldtrip? Skomakare? Sol o bad? Eller är bibliotekarier hänvisade till att hålla ordning i hyllorna medan eleverna är borta?

Anna said...

Johan - rafflande fortsattning foljer!!!

Jag "slipper" aka pa Field trip i ar eftersom jag inte vill aka ifran barnen an. Det ar bara smabarnens som inte inkluderar typ en vecka harifran. Nasta ar vet jag inte!

Ma said...

Det låter väldigt härligt. Det är kul att se när de drejar på hand/fot-drivna drejskivor - som de kanske fortfarande har. Kul att hon får börja lite lätt i skolan.