Thursday, July 31, 2008

Book post

BOOK POST star det med stora bokstaver pa en mangd av de kuvert som trillar in i min (eller biblitokets) brevlada. Jag trodde att jag hade forstatt vad det betydde - men det visade sig vara nagot helt annat. Det ar ett indiskt pafund for att benamna post som man skickar som inte har klistrats (eller haftats for den delen) ihop, utan dar kuvertflarpen bara ar invikt. Om man bara viker in fliken sa far man betala lagre porto!

5 comments:

Mel E said...

Jag TROR faktiskt att det var så i Sverige förr också.
Hälsn. Mel E, fd brevbärare.

Anna said...

jaså där ser man!

M som nyss hittat hit! said...

Julkort kunde man skicka så när jag var liten (tidigt 80-tal). Man vek bara in flärpen så blev portot lägre. Mamma brukade säga att det skulle gå att öppna så att posten kunde kontrollera att man inte smugglat ner ett brev med julkortet :-)

Carina said...

Sen vill jag minnas att ett tag så kunde man skicka böcker gratis - nån läsfrämjande kampanj antagligen. Det fanns särskilda påsar som hette just Bokpost för det ändamålet. Eller så har jag drömt detta det låter ju rätt konstigt när man tänker efter.

Anna said...

M - valkommen! Jag borjar svagt dra mig till minnes att jag nog ocksa minns deta nu nar ni sager det...

Carina - men det later inte helt obekant faktiskt - eller var det SJ:s kampanj dar man kunde lana och lamna pa olika stationer som jag tanker pa...