Tuesday, July 8, 2008

Dan före dan

Igår klockan 16.15 hämtade vi ut 4 fungerande employment/entry multiple entry visum för ett år. Vilken lättnad!! Det blev ju nästan exakt som när vän-barnen Hugo och Samuel skulle åka till New York och gå i skolan ett halvår. 2 dagar innan avfärd. Det har varit ganska förlamande att inte ha visum, vi har inte riktigt kunnat glädja oss, inte ruktigt kunnat ta alla avsked på allvar och inte riktigt kunna ta oss i kragen att fixa det sista. Så igår och idag är bråda dagar. Igår placerade vi i alla fall om våra pengar till vettig ränta, fixade ett sparande till E, köpte en till stor resväska, bytte en trasig resväska, köpte en kabinväska. Vi skrev ut inrikesbiljetter och köpte lite dollar och Rupier. Erik hann shoppa lite fler linnen, en t-shirt och byxor. Dock var mina glasögon fixade med fel form på glasen så detta skulle de göra om idag. Erik är nu och testar projektorn (självklart hann vi få båda projektorerna som vi beställt, så i dag ska även den ena återlämnas). Vi måste också packa klart det sista, och köpa blöjbyxor till tygblöjorna (jag håller febrilt på med att hitta en butik med Imse Vimse i rätt storlek - gärna på Södermalm). Jag måste också maila min kontakt i Kodai och påminna dem om att de MÅSTE ta en bil med säkerhetsbälten för att hämta oss, så att inte våra medsläpade bilbarnstolar är förgäves den allra första 3-timmars resan upp för ghaten. (Ghat = den slingrande "norge-väg" som går uppför berget till Kodai)

Våra fina vänner Johan o Brita, som alltid tycks vara på plats när det krävs, kom med hämtsushi och folköl igår kväll, och hade allmänt avslappnande verkan. Nu - åter till arbetet.

Bonus: en gammal bekant från Kodai som nyligen bott där blev alldeles till sig över att vi ska bo i Brewster cottage. Ett av de finaste husen/platserna att bo på i Kodai tyckte hon. Kändes inte fel alls att höra.

4 comments:

malin c said...

det är nästan som om jag får lite resfeber av bara farten ;-)

Åsa said...

Hörde den glada nyheten av Malin :-)
Vi ses nån gång i januari!

Petra said...

Vad härligt att allt börjar falla på plats. Ser fram mot att läsa mer om era indien-straptser.

Mel E said...

Puh! I knew it.