Friday, August 29, 2008

Om rakningar

Jo men nu har jag i alla fall lyckats betala nagra rakningar! Aven om jag holl pa att bli smatokig pa kuppen. Det gar inte att betala rakningar och vara lite trott har. Ungefar sadana har brev ska man skriva.

Till: Ekonomi ansvarige (sjalvklart kommer hon dock aldrig att se detta brev)
Fran: Anna Kagedal, bibliotekschef
Amne: Betala en rakning

Kan ni vara sa snalla och betala den har fasthaftade rakningen med det har numret till det har foretagen och den har summan. Dra pengarna fran det har kontot.

Tack sa mycket.

Anna Kagedal, biblitoekschef.

Sen skriver jag ut dem och skriver pa pappret. Ger alltihop till mina anstallda. De kollar att jag har gjort ratt, tar en kopia, for in brevet i registret och skickar var ayah med det hela till ekonomikontoret ungefar 30 meter bort.

Detta ar den enkla varianten.

Ofta gar det till sahar, ungefar som ovan, fast i stallet: Kan ni vara sa snalla och be banken om en check som jag sen kan skicka till foretaget. Skicka sedan checken till mig sa kan jag skicka den till foretaget. Samma procedur som ovan och ungefar en vecka senare sa far jag checken, skriver ett brev till foretaget, skriver ut och skriver under, samt ger till mina anstallda som tar kopior pa det hela, skickar brev plus check, ger kopian till mig som lagger det i en mapp "arkiveras" och sen nagra dagar senare sa kommer nagon och arkiverar det hela at mig. Nar checken har natt foretaget sa skickar de ett kvitto, som ocksa arkiveras.

Alla som nagon gang har traffat mig i verkliga livet torde veta att det i princip ar en omoljlighet for mig att halla reda pa ett papper langre an 5 minuter.

Nu borjar det bli svamligt.

Jag har bestallt en massa grejer och betalat med kreditkort. Jag har annu inte kommit dit attt kreditkortsrakningarna ska betalas. Jag fasar for detta. Jag har sakerligen tappat bort nagot papper innan dess.

Det gar sakert till pa nagot kranglig satt med mycket papper i Sverige ocksa. Men dar slipper jag gora det.

5 comments:

Anonymous said...

Jag tror att kapitel 7 i Processen är en bra läsning. Jag har för mig att det är där som en advokat försöker förklara systemet för Josef K. Antingen känner man igen sig eller så känner man att så jävligt är det ändå inte .... än!

Anna said...

Du kan alltsa Processens kapitel utantill? Detta var en ny sida som jag inte kande till ;)

Anonymous said...

La speciellt det kapitelet på minnet (sommar läsning i år). Det kan vara bra att ta fram vid vissa dagar av desperation över ett system som ibland verkar vara mer av en bestraffning än ett genomarbetat process-stöd.

Linda K said...

fnissar lite åt att Om rakningar också kan betyda Om rakningar :D

Anna said...

Linda - det slog mig också ;) dessutom kan jag fortfarande inte stava till mitt yrke...