Thursday, September 4, 2008

Missat fototillfälle 1

Första veckan här beställde jag en anslagstavla till mitt kontor, men det har saknats rätt sorts tyg till den. Nyligen beställde jag också en bokhylla som skulle platsbyggas in i ett ”fönster” mellan mitt kontor och en annan del av biblioteket. Slutligen hade jag också bett om någon form av klädhängare till kontoret. I morse fick jag jack-pot när Maintenane tydligen hade bestämt sig för att ägna förmiddagen åt mig. Anslagstavlan kom snabbt upp på väggen, visserligen inte åt det håll som var utmätt, men det blev väl rätt bra ändå. Men sen insåg jag att ramen nog skulle behöva målas, och funderade lite på vilken färg, men bestämde mig slutligen för vitt. Sen skulle den måttbeställda bokhyllan passas in, fast då visade det sig att måtten inte stämde riktigt, så den gick inte in. Bokhyllan fick alltså byggas om lite, men det blev bra. Slutligen skulle mina klädhängare sättas upp, vilket alla hade åsikter om var den skulle placeras. Men till slut gjorde de som jag ville. Innan de satte upp klädhängaren så påpekade jag att den också behövde målas. Inga problem. När allt var uppsatt, så kom det en kille och målade klädhängare och ram på plats. Lite krångligt kan tyckas, och lite kladdigt, och lite väl mycket lösningsmedelsdoft på mitt kontor och i hela biblioteket. Nåja. Lite extra vit färg fick jag på väggen på köpet.

Sen kom han som är ansvarig för maintenence och inspekterade det hela. Han tyckte att klädhängaren var dåligt placerad. Han trodde att folk skulle kliva rakt in i den och få den i huvudet. Det tyckte jag var lite smått roligt, eftersom han är på ett ungefär 150 lång, och det är inte så många andra som är det. Med andra ord inte så många som skulle få den i huvudet. Nåja, jag höll fast vid att jag ville ha den där. Sen tyckte han att det var dåligt målat, så han kallade dit killen som hade målat, skällde ut honom, och sen blev det målat ett varv till.

Men på det stora hela så blev mitt kontor riktigt fint idag. Nu ska jag bara få ner de fruktansvärda ljusrosa nylongardinerna från fönstret (ni som nån gång råkat ur för indiska serveter – ungefär så ser de ut), och fixa dit någonting annat.

Men tyvärr så hade jag glömt mobilen i dag så jag kunde inte fota de 3 personer som varoch fixade i mitt rum, eller det substitut för slagborr som används här – en riktigt grov spik och en hammare.

2 comments:

malin2 said...

Underbart att läsa om dina upplevelser.

Anna said...

Kul att du tyckerdet malin2! :)