Wednesday, September 3, 2008

Tillbaka onlline och liten skolrapport

Internet har varit nere i 1,5 dagar, men idag kom det tillbaka. Jag har gått igenom en massa papper som den förra bibliotekarien lämnade kvar. Det var intressant. Minst sagt. Bland annat hittade jag min egen jobbansökan, samt de andras.... :)

V har gått 3 dagar i skolan och gillar det mesta utom tamil-lektionerna som hon har tillsammans med lite större barn. Jag förstår henne. Här försöker hon lära sig ett nytt språk, engelska, vilket hon är riktigt peppad inför och tränar på. Så dyker det helt plötsligt upp ett helt nytt språk, tillika ett riktigt svårt sådant. Men klassrummet är jättefint, ungefär som ett dagis, och kompisarna verkar snälla, och fröken är kanske lite strängare än vad vi som föräldrar önskar, men snäll och bryr sig om barnen. Om vi ska vara här så måste vi nog försöka klara av att det är strängare och ler disciplinära åtgärder i skolan, redan från 3 års ålder. Men vi får väl försöka vara någon slags motvikt själva, och vi har en fantastisk engagerad väninna här som gör mycket för att påverka. Det känns bra.

2 comments:

Maria said...

Svårt att acceptera att någon ska vara sträng fröken till en 3-åring, men tur att ni är så fina föräldrar som kommer klara vara den motvikt som behövs!

Anna said...

Mmmm - tur dock att man känner att de bryr sig om barnen - de tror bra lite mer på disciplin än vad jag gör.